sâmbătă, 4 februarie 2017

TESTAREA POTENTIALULUI CREATIV I Alina Ion I Asociatia DACA



In mai 2010 am participat la identificarea copiilor cu potential inalt prin colaborarea cu Gifted Education Center. Atunci  a avut loc, pentru prima data in Romania, testarea la nivel international a unui lot de 1000 de copii cu varste intre 9-12 ani din sectorul 6, Bucuresti, organizata de de Gifted Education Center printr-un proiect pilot.

Testele pentru evaluarea potentialului creativ, atelierele pentru antrenarea inteligentelor multiple si cele de Comunicare, Relationare si Socializare, constructia de scenarii si povesti, teatrul interactiv, ne-au facut sa experimentam: recunoasterea valorii de sine, sentimentul de implinire, de pace, de reconectare, exprimarea creativitatii si a originalitatii, recunoasterea unicitatii, exprimarea emotiilor si a sentimentelor, compasiunea si empatia. Imaginatia s-a exprimat la cote maxime si, de fiecare data, exclamam uimiti: "WOW! Ce idee originala, geniala!"

Nu a fost necesar sa predau "tehnici" de comunicare de la inima la inima deoarece acesti copii le stapanesc in mod natural. Asa ca ne-am bucurat fiecare dintre noi de prezenta iubitoare a celorlalti si ne-am oferit chiar si imbratisari, de multe ori transmise doar printr-un zambet sau o privire. A fost minunat sa reafirmam ca stim cine suntem si ce avem de facut.

Multumesc dlui prof. Florian Colceag - IRSCA GIFTED EDUCATION, Monica Gheorghiu, Ramona Paduraru  si tuturor sustinatorilor - Gifted Education Center!​

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu