miercuri, 1 februarie 2017

CONCERTE EDUCATIVE I COMUNICAREA PRIN MUZICA SI FILM I Alina Ion I Asociatia DACA



In ultimii zece ani, am colaborat cu Scoala de Muzica TEOCTA, unde am realizat ateliere de Comunicare, Exprimarea Creativitatii si Dezvoltarea Inteligentei Emotionale destinate elevilor din "Clubul de Comunicare TEOCTA|". Muzica este una dintre cele mai frumoase forme de comunicare. Muzica si Comunicarea sunt interconectate.

Consider ca educatia culturala si cea artistica au un rol insemnat in dezvoltarea armonioasa a copilului. Studii de cercetare (de exemplu cel realizat de Eurydice sau cel publicat in Psihologia Muzicii) arata ca rezultatele participarii elevilor la cursuri de muzica sau la activitati de educatie muzicala se vad in faptul ca acestia retin informatiile mai usor si le proceseaza mai eficient, sunt mai atrasi de lectura iar IQ - ul lor poate creste cu pana la sapte puncte.

Principalele obiective ale educaţiei artistice sunt mentionate in multe tari din Europa drept „deprinderile, cunoştinţele şi înţelegerea artistică“, „aprecierea critică“, „moştenirea culturală“, „exprimarea/identitatea individuală“, „di­versitatea culturală“ şi „creativitatea“, „dezvoltarea abili­tă­ţilor sociale şi a celor de comunicare“. 

Ofer sustinerea mea pentru indeplinirea acestor obiective in mediul educational romanesc si facilitez organizarea de Concerte Educative si de activitati cultural - artistice realizate cu participarea primei orchestre simfonice de suflatori din Romania - Bucharest Wind Orchestra si a primei orchestre particulare de muzica simfonica din Romania - European Royal Orchestra, fondate de dl.prof.dirijor Florin Ciofica caruia ii multumesc pentru colaborare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu